Zadnje dvije sedmice tj. zadnja dva kola u Regionalnoj ligi (zapad), donijele su simpatizerima Bratstva puno emotivnih trenutaka.Bilo je loših, ali je sve to na kraju zacinito erupcijom oduševljenja i velikim slavljem u Kozarcu.
Rasplet je krenuo un B.Luci kada smo gostovali "Željeznicaru" i zasluzeno osvojili bod. Golom "Paspalja" (iz slobodnog udarca), nakon pola saata vodili smo sve do samog kraja utakmice.U 94 min. sudija svira penal za domacina(opravdano) i dolazi do poravnanja i konacnog rezultata utakmice 1-1. Nasi momci su davali i do 120% u ovoj utakmici a zaslugu su dobili po zavrsetku kada su saznali ostale rezultate i da sami odlucuju o svojoj sudbini.Bio sam na ovoj utakmici ali nisam imao aparat jer je isti zavrsio kod zene na exkurziji pa zato i nemam slika.
Sedmica kasnije ,dan "D" u Kozarcu.Sa pocetkom utakmice poklapa se posjeta HRV:Predsjednika zajedno sa TIHICEM,INCKOM I DODIKOM itd.Kozarac vrvi u napetoj atmosferi.

Radio sam ali je aparat bio uz mene.Imao sam zadatak da na stadionu i okolo protekne sve u najboljem redu.Znao sam da s nasom domacom publikom mogu postici kompromis ali je preko 50 gostujuci navijaca FK"Celinac" u supjanom stanju stiglo u Kozarac.Utakmica je proglasena "Visokog rizika" pa smo tako i pristupili ovom zadatku.Bilo je i tzv. topovski udara,petarde ali nisu se prelazile zadnje, dozvoljene granice ponasanja.Komesar za bezbjednost izt Nogometnog saveza BiH je zaprijetio da ce u slucaju i najmanjih incidentnih situacija prekinuti sesret.
Oko 17,00 polazu se vjenci nasim stradalim sugrađanima a usporedno ide i zvizduk sudca.
.jpg)

Stadion kao sto vidite nikad puniji.Po slobodnoj procjeni oko 400 gledaoca.
Nisam spomenuo na pocetku ali najveca vecina vas zna da smo odlucujucu utakmicu igrali sa FK"Celinac" kojem je i bod odgovarao za opstanak.

Krenulo se odlucno,borba za svaku loptu,svaki djelic terena ali i sa zeljom za dokazivanjempred velikim brojem publike.Vidite i po prilozenim fotografijama da je bilo i one nase stare "Lopta moze ali protivnik ne".
Stvaramo 2-3 izgledne prilike ali poslije pola saata gosti vode.

Pogađaju iz slobodnog udarca kojeg vidite na gornjoj slici.Nas Hasan nije bio najbolje postavljen a protivnik to vjesto koristi te se raduje zajedno sa njihovim navijacima.Hladan tus u Kozarcu ali publika ne prestaje da bodri nase momke.I dalje napadamo , do kraja poluvremena stvaramo jos nekoliko prilika ali na pauzu sa golom zaostatka.Znao sam da cemo puno jaci i bolji biti u drugom poluvremenu jer napadamo na gol gdje nasa publika u neposrednoj blizini.

Kranuli smo zestoko, bez kalkulacija i to donosi zasluzeno izjednacenje u 55 minutu susreta.Na jednu odbijenu loptu natrcava "NENO" te sa 14-15 metara majstorski zabija.
Pao je kamen sa srca, probili smo na vrijeme i to se moralo iskoristiti.Sada borbeni protivnici nemaju puno rjesenja a i posustaju pa je na stadionu nastupio "Teatar"

Padaju kako prije stignu nebili bilo koju sekundu ukrali.Dosta toga im polazi za rukom.Pred golom gostiu desavaju se sumnjive situacije ,u 2-3 navrata nasi traze penal ali sudac odmahuje rukom.Negoduje i publika," Lav" pogađa stativu,na odbijenu loptu natrcavaju nasi igraci i smjestaju je u mrezu ali sudac pokazuje ofsajd.
5 minuta prije kraja utakmice P0liciju u stadion poziva Komesar za bezbjednost .Postavljamo se tako da nemoze niko da uđe u stadion i napravi nered.U 90 min. tad vec nisam mogao pomno pratiti desavanja na terenu nego sam paznju usmjerio na publiku događa se cudo.Sudac svira penal za nas.Gosti zestoko reaguju,nevjeruju ,protestuju,psuju hoce da napadnu sudiju.Sve to uspijevamo smiriti i zaustaviti.
"PASPALJ" je hladne glave i efektno pogađa za spasonosnih 2-1.Protivnik izbezumljen odmah napada na sudiju kojeg stavljamo pod sigurnu zastitu i isti s pravom prekida Tj. zavrsava mec.U razgovorima sam doznao da je penal bio opravdano dosuđen i da nije bio uopce sporan.

Nakon sto smo otpratili goste iz Celinca (kako kuci tako i rang nize) i sudije su bezbjedno napustili nas Kozarac.
A onda je nastalo slavlje koje je trajalo dugo u noc.Evo nekoliko slika:
.jpg)

Eto toliko o ovom danu.Nadam se da cete biti zadovoljni ovim informacijama iako sam morao da vodim vise racuna o nekim drugim stvarima.Veliki događaji su obiljezili ovaj dan u Kozarcu pa ce kao takav po mnogo cemu ostati i upamcen.
Ovaj put ovoliko.Ima i donacija(AUSTRALIJA) i clanarina za klub "100" ali o tome drugi put.Ovo je bila posljednja utakmica naseg kapitena Halaka (odlazi u Ameriku).Vjerovatno ce biti "OPROSTAJNO" vece pa se cujemo tom prilikom.
Tabela fsrs.com. Regionalna liga. Hvala svima na velikoj i nesebicnoj pomoci klubu.Ovaj veliki uspjeh je neizvodljiv bez velikih ljudi kakvi ste svi vi koji na ovaj ili onaj nacin doprinosite opstanku naseg "BRATSTVA".